Vijesti

Nastavak The Last of Us serije pokrit će Part II, ali kroz više sezona

Prva sezona The Last of Us serije zaključena je kao jedno od najboljih TV ostvarenja svih vremena, kako po ocjenama, tako i po broju gledatelja. Druga sezona već je službeno potvrđena, a vodeći se logikom, i ne samo druga sezona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je prva sezona pokrila čitavu prvu The Last of Us igru zajedno s Left Behind DLC-om, druga igra jednostavno je prevelika da čitava adaptacija stane u samo jednu sezonu, objasnili su za magazin GQ Craig Mazin i Neil Druckmann.

“Nema šanse”, Mazin izričito odgovara na pitanje hoće li jedna sezona biti dovoljna da poprati čitavu drugu igru. “Bit će više od jedne sezone”, dodaje Druckmann. Dvojac ne otkriva hoće li im trebati, recimo, čak tri sezone, ali bit će sigurno najmanje još dvije sezone.

Rad na drugoj sezoni, barem iz pogleda pisanja, već je krenuo. I kako se čini, proces ide lagodnije nego ranije, najviše zbog iskustva i međusobnog zbližavanja dva kreatora. “Imamo više međusobnog povjerenja, proces je lakši, sada radim sa svojim prijateljem, pa čak i kad dođe do nesuglasica, lakše prijeđemo preko njih”, objašnjava Druckmann, koji je ujedno i kreator obje igre.

Ljepota je u detaljima

Premda, kao i u svakom kreativnom procesu, dolazi do nesuglasica, Druckmann i Mazin uvjeravaju da one nisu ozbiljnije prirode. Nikada do sukoba nije došlo zbog nekih većih razloga, primjerice, nikada se nije razmišljalo o drastičnoj promjeni priče ili likova, više su u pitanju sitnice poput tonaliteta izvedbe glumaca, odabira riječi i slično. “Suptilnosti su ono gdje Neil i ja ulažemo jako puno truda i pažnje, tu se skriva ljepota”, zaključuje Mazin.

Kada ćemo gledati drugu sezonu The Last of Usa? Prerano je za pričati o tome. Dok se stvaraju nacrti priče, pred produkcijom je veliki izazov odabira novih glumaca te pregovora s već postojećim, odabir novih lokacija, pregovori oko budžeta…

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano