Vijesti

Game Pass verzija Palworlda nije ista igra poput one na Steamu

O rekordima “survival Pokemona” Palworlda već smo napisali sve. U tri dana približio se 5 milijuna prodanih primjera i najigraniji je naslov na Steamu, i tome sve unatoč dostupnosti od prvog dana na Game Passu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč Game Passu, milijuni igrača odlučuju se na direktnu kupnju Palworlda, a za to ima i jedan jako dobar razlog. Naime, Palworld na Game Passu i Palworld na Steamu nisu iste igre. Verzija Palworlda na Game Passu je nekoliko razvojnih buildova starija od najaktualnije verzije koja na Steamu obara sve rekorde popularnosti.

Manji serveri, lošije izvođenje…

Prva velika razlika je broj igrača na serverima. Na Steamu mogu igrati do 32 igrača istovremeno, a na Xbox i PC Game Pass verzijama samo četiri. Developeri dodaju kako je više od 4 igrača nešto što žele omogućiti u budućnosti, ali zasad ono nije primarno. Razlika je i izostanak cross-platform igranja, odnosno, Game Pass pretplatnici mogu igrati samo s drugim Game Pass pretplatnicima.

Craftanje manjeg broja itema odjednom, oslovljavanje glavnog lika, preimenovanje Palova, brojni efekti i zvučna kvaliteta samo su još neki nedostatci. Potom dolazimo i do lošijeg izvođenja, drugačijih menija pa čak i izostanak gumba za izlaženje iz igre na PC-u, a sve su to stvari zbog kojih neki pretplatnici biraju kupiti igru na Steamu. Verzija na Steamu je 0.12.0, a na Game Passu je 3-6 mjeseci starija 0.1.0.0 verzija.

Ovo nije prvi put da Game Pass i druge platforme imaju drugačije verzije igara po izlasku. Conan Exiles svojevrsno je izazivao velike kontroverze, ali on je “popravljen” poslije nekoliko dana, dok Palworld zasad nema vremenski okvir kada bi se verzije trebale izjednačiti, a vrijeme dodatno produžuje i proces certifikacije kojeg Microsoft zahtjeva prije svake iduće zakrpe.

Igra

Povezano