TraileriVijesti

Sniper Ghost Warrior Contracts 2 gameplay je samo za 18+ igrače

Za malo više od dva tjedna moći ćemo otvarati lubanje k’o lubenice protivnika na najraznovrsnije načine, dok Contracts 2 lagano odlazi u polu-simulacijske vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda je na prvu čudno ovaj serijal staviti u istu rečenicu sa simulacijom kada se uzme u obzir relativno arkadni pristup prva dva nastavka (Sniper: Ghost Warrior i Sniper: Ghost Warrior 2). Međutim, prvi Contracts se pošteno odmaknuo od arkadnog smjesti-glavu-u-sredinu-nišana-i-opali pristupa te uključio koliko toliko realističnu balistiku. Igrači su morali kalkulirati udaljenost od mete i brzinu vjetra te podešavati ciljnik otprilike negdje gdje bi po računici taj metak trebao završiti. Pristup je zahtijevao prilagodbu te nije bio za svakog trigger-happy igrača željnog instant akcije.

Contracts 2 nastavlja u smjeru realizma i više taktičkog pristupa eliminacije meta. Kao i u prethodniku, u ulozi smo smrtonosnog plaćenika Ravena, koji putem taktičko osmišljenih akcija mora eliminirati glavne mete kroz 20 različitih misija.

Radnja nas vodi u izmišljenu državicu Kuamar na rubu Sirijske i Libanonske granice, kojom okrutnom rukom vlada tiranin. Kroz misije ćemo eliminirati korumpirane vladine dužnosnike i ključna vojna lica kako bi oslabili moć okrutnog tiranina i olakšali pristup finalnoj egzekuciji.

Igra uvodi iznimno zahtjevne eliminacija s udaljenosti preko jednog kilometra, gdje se svi balistički parametri moraju uzeti u obzir kako bi se postigao cilj smještaja metka u glavu mete. Naravno, igra mora zadovoljiti najstrože dobne oznake te su animacije pogotka u glavu iznimno krvave i groteskne. No takav je i ovaj posao, krvav i opasan.

Raven će na dispoziciji imati čitav arsenal realističnog iako ne i licenciranog oružja, kako na daljinu tako i na blizinu. Osim eliminacija iz daljine, određene misije će zahtijevati i direktan pristup popust infiltracije u protivničke baze. Tu će uvelike pomoći razni gadgeti na koje ćemo trošiti većinu krvavo zarađenog novca. Iz CI Gamesa obećavaju do sada neviđenu dozu realizma, ali i velikog replay valua uslijed mogućnosti raznolikog pristupa svakoj misiji.

Sniper Ghost Warrior Contracts 2 igramo 4. lipnja na PS4, Xbox One, Xbox Series S/X, PC-u te tijekom godine i na PS5.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra