Vijesti

Gameri tužili Microsoft, ne žele da kupi Activision Blizzard

Za novu dozu bizarnog, apsurdnog i banalnog koje okružuje Microsoftovu kupnju Activision Blizzarda, što se sad već odužilo izvan granica svakog ukusa, pobrinuli su se tradicionalno infantilni građani SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, skupina tzv. gamera je, prenosi Reuters, pokrenula parnicu protiv Microsofta. Desetorica njih je u Kaliforniji, Novom Meksiku i New Yerseyju uložila žalbu na zabranu akvizicije Activision Blizzarda zbog monopola. I ozbiljni su u tom naumu, žalba ima 45 stranica i angažiran je odvjetnički ured, a svi zajedno tvrde kako bi, ako se odobri, akvizicija pružila Microsoftu ogromnu tržišnu moć, veću od svih drugih takmičara u gaming industriji.

Većinom PlayStation gameri

Sva desetorica njih navode na kojoj platformi igraju te koje igre Activision Blizzarda su kupili, vjerojatno kako bi se stvorila pretpostavka da su stručni u tom polju. Primjerice, Dante DeMartini je gamer iz San Francisca, u žalbi precizira da igra na PlayStationu i PC-ju te igra Call of Duty, WoW, Overwatch, Starcraft, a Nicholas Elden Iz Hobokena igra na Xboxu, PlayStationu, Nintendu i mobitelima. Sva desetorica igraju se na PlayStationu, a samo dvoje na Xboxu.

Potom u preko tri stotine točaka nastavljaju nabrajati razloge zašto bi trebalo zabraniti akviziciju. Previše je toga da bismo pojedinačno nabrajali, ali sve su to argumenti koje smo već čuli te o kojima smo već pisali, ako vas baš zanima pronađite ih ovdje. Svode se većinom na zabrinutost da bi Microsoft jednostavno postao prejak, posebno za PlayStation.

Ranije ovog mjeseca Savezna trgovinska komisija SAD-a (FTC) izglasala je s 3 naprama 1 odluku da akvizicija nije dobra za industriju te pokreće vlastitu antimonopolsku tužbu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano