GameStop postaje izdavač, pod svoje okrivlje uzeo neka velika imena

Između ostalih, GameStop će izdavati igre tvoraca The Ordera, Ratchet & Clanka, Trinea…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiv potez dolazi od američkog lanca trgovina igara i opreme za gamere. Naime, nakon što su u svojoj sferi poslovanja dotakli određeni vrhunac, i to u 17 zemalja, odlučili su se ući u izdavačke vode, te tako direktno konkurirati Electronic Artsu, Ubisoftu, Bethesdi, Activisionu…

“Logičan slijed događaja”, neki bi zaključili. Pogotovo ako znamo da samo u SAD-u GameStop posjeduje preko šest tisuća fizičkih trgovina, a tu je i i više nego uhodana prodaja putem interneta. Sve to im daje prilično dobru podlogu za optimizam.  A da misle ozbiljno, govori i to da su već potpisali igre s nekim poznatim i talentiranim developer studijima kao što su Ready at Dawn, Insomniac Games, Tequila Works i Frozenbyte. Također, šef operacija Mark Stanley za engleski MCV je izjavio da pregovaraju s još čak 20 developer studija. 

Tako će se novi veliki izdavač na tržištu zvati GameTrust, a kako navode, neće biti tipičan izdavač poput EA ili Activisiona. Što to znači? Znači da nemaju namjeru preuzimati prava na ime igre, kao ni miješati se u kreativni proces razvoja iste. Naime, zaradu misle ostvarivati putem udjela u profitu, kao i distribuciji kolekcionarskih figurica koje bi sami proizvodili, gdje očekuju snažan porast prodaje narednih godina. Dioničari su gladni, zato smo uvjereni da će GameTrust pronaći način kako da monetizira svoje poslovanje.