Vijesti

Ghost of Tsushimi igrači na PC-u najviše zamjeraju to što je Sonyjeva igra

Sony nastavlja s jako čudnom politikom izdavanja igara na PC-u. Ghost of Tsushima je u svojoj osnovi naslov za jednog igrača, ali naknadno ubačen multiplayer mod čini ovu igru (i) online naslovom, čime podliježe Sonyjevoj prilično glupoj politici inzistiranja na PSN računima.

Ghost of Tsushima je tako efektivno zabranjen u oko 180 zemalja gdje PlayStation još uvijek nema službenu podršku. Među njima su i susjedna Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora. Kao i na PlayStation konzolama, geo restrikcije mogu se zaobići, ali time riskirate prilično oštre kazne postavljene Uvjetima korištenja PSN platforme.

Za razliku od nekih prethodnih PlayStation portova, čini se da su majstori iz Nixxesa s Tsushimom odradili jako dobar posao. Igra se prilično dobro izvodi na preporučenim i minimalnim konfiguracijama, ne broji nikakve osobite tehničke probleme, pa standardno kritičnim Steam igračima nije preostalo ništa drugo nego svoje negativne recenzije usmjeriti u nekom drugom smjeru.

Premda je, već smo se složili, odluka o restrikciji većine zemalja debilna, za razliku od Helldiversa 2 Sony je ovog puta prilično jasno komunicirao uvjete igranja. Time si je izbio gomilu novca iz džepa, jer dok jedni ni teoretski ne mogu kupiti igru, drugi bojkotiraju. A treći izdvajaju novac isključivo iz jednog razloga – kako bi ostavili lošu recenziju.

Opet ispašta developer

I premda pozitivne recenzije dominiraju s 84% u ukupnom udjelu, negativne ocjene u velikoj mjeri kritiziraju Sony kao kompaniju. Tsushimi zamjeraju što ima “jako lošeg izdavača” koji je pritom i pohlepan te zapravo mrzi igrače, a slažu se i u tome kako je Sonyju od prodaje igara bitnije prodati osobne podatke igrača.

Kao i uvijek, istina je uvijek negdje u sredini, a pritom je Sony svojim odlukama direktno odgovoran za sve što mu se događa posljednjih tjedana. Također, kao i uvijek, sumnjamo da se tu išta pita developere iz Sucker Puncha i Nixxesa, pa tako developeri opet ispadaju žrtve rubnih ili čak loših poslovnih odluka.

Igra

Povezano