God of War Ragnarök je još jedna žrtva bombardiranja recenzijama na Steamu

I dok su svojevremeno slovile za sjajan dodatak preko kojeg ste često najzornije mogli dobiti predodžbu (ne)kvalitete neke igre, skupine igrača nastavljaju uništavati Steam recenzije.

Najnovija žrtva je netom izdani God of War Ragnarök kojeg igramo i za kojeg pripremamo recenziju na toj platformi. Na PC-ju je prilično dobro optimiziran te se na taj način nastavlja na sadržajno neupitno kvalitetnu igru, jednu od najboljih igara ove generacije, međutim, to više nije validan kriterij na Steamu.

Ragnarok u ovom trenutku broji tek 69% pozitivnih recenzija u “Mixed” statusu, tokom vikenda taj broj bio je čak i bliže 60%, a igri se najviše zamjera obaveza logiranja u PlayStation račun. Premda je taj uvjet stajao te i dalje prilično jasno stoji odmah pored gumba za kupovinu igre.

Maliciozno korištenje platforme

Tako je većina negativnih recenzenata iskoristila automatsku refund mogućnost gdje Valve bez pitanja vraća novac ako imate manje od dva sata igre. Dakle, Ragnarok se kupovao isključivo da bi mu se zalijepila loša recenzija, što je prilično maliciozno korištenje platforme te bi dugoročno posljedično moglo smanjiti prava igrača.

Međutim, jedan manji broj igrača iz UK zaista ima problem s PSN logiranjem, gdje im ne radi automatska verifikacija računa putem broja mobitela, stoga su prisiljeni na naredni korak verifikacije poput fotografije osobne iskaznice.

S druge strane, da ne bude sve negativno, pozitivnih recenzija zaista ima više, a zadovoljni igrači većinom hvale optimizaciju, sjajnu priču i sve ono čime su bili zadovoljni igrači na PlayStation konzola.