Vijesti

Google kompletno gasi Stadiu, svi kupci dobit će povrat novca

Još nakon što je početkom prošle godine Google ugasio vlastite studije koji su trebali generirati sadržaj za Stadiu, bilo nam je jasno da se bliži kraj. Ako je i ostao tračak nade, da Stadia neće doživjeti sudbinu poput gomile ostalih Googleovih proizvoda postalo je bjelodano nakon što je kompaniju napustio njezin šef John Justice, a sada je sve i službeno potvrđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dok je Stadijin pristup streamingu igara izgrađen na snažnim tehnološkim temeljima, nije privukao broj korisnika koji smo očekivali, stoga smo donijeli tešku odluku da počnemo ukidati našu Stadia uslugu streaminga“, priznao je Google putem priopćenja.

Što gašenje Stadie znači za one koji su kupovali igre i pretplate? Svim kupcima Stadia hardvera te igara i DLC-ova Google će vratiti novac. Igrači će imati pristup igrama sve do 18. 1. 2023., do kada će Google kompletirati povrate a zatim isključiti aparate. Efektivno gledano, oni su tri godine igrali besplatno.

ffa anketa

Jeste li očekivali ovako brzi kraj za Stadiu?

  • Da 62%
  • Ne 38%
Hvala ti 🎉

Tehnologiju za Stadiu, a koja je realno bila možda i najbolja u industriji, Google će nastaviti primjenjivati kroz Youtube, Google Play i buduća nastojanja razvijanja tehnologije za proširenu stvarnost. Uz to, Google će nastaviti iznajmljivati tehnologiju kompanijama poput Capcoma koji na svojim stranicama nudi demo za Resident Evil Village putem Googleovog clouda.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano