Vijesti

Gotovo polovica kupaca Elden Ringa stiže s PC-ja

Davno iza nas su vremena kada su konzole dominirale gaming industrijom, a AAA naslovi zaobilazili PC. Igranje na PC-ju znatno je popularnije u posljednjih nekoliko godina, statistike igranja i prodaje gotovo su se izjednačili s konzolama, a ponekad neki AAA naslov izdominira u prodaji na toj platformi. Poput Elden Ringa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako javlja GSD, agencija koja prati prodaju igara i gaming konzola u Europi, a prenosi GamesIndustry.biz, 44% kupaca Elden Ringa čine PC igrači. 40% kupaca su PlayStation igrači, a tek 16% njih igru je kupilo na Xbox konzolama.

Elden Ring je izdominirao u svim europskim državama osim Njemačke, gdje je prodavaniji bio jedino Pokémon Legends: Arceus. Za takav rezultat, Elden Ringu bilo je potrebno samo 4 dana prodaje, budući da je izašao krajem mjeseca. Velikoj PS5 ekskluzivi Horizon Forbidden Westu sedam dana prednosti nije bilo dovoljno za bolju poziciju od druge.

Horizon Forbidden West ujedno je i najprodavanija PS5 igra dosad (nakon Call of Duty naslova). Elden, Horizon i Pokemone u Europi prate FIFA 22, a Dying Light 2 se kao debitant pronašao na petoj poziciji.

10 najprodavanijih igara u veljači u Europi:

  1. Elden Ring (Bandai Namco)
  2. Horizon Forbidden West (Sony)
  3. Pokémon Legends: Arceus (Nintendo)
  4. FIFA 22 (EA)
  5. Dying Light 2: Stay Human (Techland)
  6. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
  7. Total War: Warhammer 3 (Sega)
  8. Mario Party Superstars (Nintendo)
  9. XCOM 2 (2K Games)
  10. Mario Kart 8: Deluxe (Nintendo)

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano