Vijesti

Gran Turismo 7 mogao bi doći na PC, kaže Yamauchi

Gran Turismo 7 mogao bi biti sljedeći naslov PlayStation Studiosa koji dolazi na PC, sugerirao je njegov “otac” Kazunori Yamauchi povodom proslave 25. godišnjice serijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li Gran Turismo 7, poput God of Wara, Spider-Mana i Uncharteda “skočiti” na PC, Yamauchia je upitao novinar GT Planeta. “Mislim da može”, odgovorio je. Ali ne tako jednostavno.

“Ne postoji mnogo platformi koje bi mogle pokrenuti GT7 u nativnih 4K i 60 FPS-a”, kaže Yamauchi, pa objašnjava da koncentracija na samo jednu platformu omogućuje taj podvig. Smatra da je lakše optimizirati samo za jednu konzolu umjesto beskonačno kombinacija hardvera.

“Nije laka tema, ali naravno, proučavamo i razmatramo”, zaključio je razgovor o PC-ju. Bio bi to veliki iskorak za Gran Turismo i PlayStation općenito, jer radi se o jednoj od franšiza utemeljitelja Sonyjeve platforme. Na PC-ju postoji čitav niz naprednijih i malo manje naprednih racing naslova, ali ništa poput Gran Turisma.

Gran Turismo na PC-ju bio bi nastavak nastojanja PlayStationa ka otvaranju prema PC-ju. A prodaja God of Wara i Spider-Mana u milijunskim nakladama na toj platformi definitivno opravdava takva zalaganja. I dok će naslovi za jednog igrača u budućnosti nastaviti izlaziti ekskluzivno za PlayStation s kasnijim portovima, Sony je već potvrdio kako će naredne multiplayer naslovi imati simultane izlaske na obje platforme. Ili je takav barem plan.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano