Vijesti

Gran Turismo film snima se prema istinitoj priči dečka koji je preko igre postao profesionalni vozač, izlazi u 2023.

S upitnikom iznad glave prije nekoliko tjedana izvještavali smo o Gran Turismo 7 filmu. Kako bi film rađen prema jednom simulatoru utrkivanja trebao izgledati? Saznali smo kako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrđene su God of War i Horizon TV serije za Amazon i Netflix, a snimat će se i Gran Turismo

Otkrio je to Deadline koji od izvora u PlayStation Productionsu saznaje i planirani datum izlaska – 11. 8. 2023. Sony je navodno uspio dobiti svoju veliku želju, Neilla Blomkampa, režisera hvaljenog Districta 9, a Jason Hall (American Sniper, Thank You for Your Service…) već je napisao scenarij. I to prema istinitom događaju.

Započeo je igrati sa sedam godina

Radnja će pratiti momka, gamera, koji si je igrajući ispunio najveće snove. Pobijedio je u nizu Nissanovih natjecanja unutar igre, da bi naposlijetku postao profesionalni vozač “pravih” automobila. Brzim guglanjem dolazimo do Janna Mardenorougha koji je 2011. osvojio PlayStation GT Academy natjecanje, pa dobio priliku utrkivati se s pravim vozačima. Naposlijetku je ostvario zavidne vozačke uspjehe, a jedno od njih je i postolje na 24 sata Le Mansa utrci, jedne od najcjenjenijih u svijetu oktana.

Igrati je započeo sa sedam godina, a brzo se s pucačina prebacio na Gran Turismo. Za ganjanje A-Spec licenci od drva si je izradio improvizirano postolje za volan, koje mu je naposlijetku i omogućilo kvalifikaciju na Nissanovo virtualno natjecanje. Koje je i osvojio, pa s 19 godina prvi put sjeo za volan pravog trkaćeg automobila, u Nissan GT-R od 500 konjskih snaga i to na stazi u Silverstoneu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano