Vijesti

Hangar 13 je otkrio prve detalje o Mafiji 4

Prošlog kolovoza, u sklopu obilježavanja 20. rođendana serijala, razvojni studio Hangar 13 službeno je najavio Mafiju 4. “Iako smo od igre udaljeni još nekoliko godina i trenutno ne možemo podijeliti više, uzbuđeni smo što ćemo nastaviti raditi na omiljenoj franšizi”, poručio tada generalni direktor Roman Hladik.

Premda Hangar 13 do danas nije podijelio više, iz Linkedin oglasa za posao tog studija saznajemo nove informacije o igri. Nedvosmisleno, u oglasima se traže dizajneri koji će kreirati stealth i combat sisteme za Mafiju 4. Oglasi spominju i NPC-eve, kojima u odnosu na prethodnika žele popraviti ponašanje u i izvan borbe.

Pritom studio traži od aplikanata iskustvo rada na AAA, multiplayer i live service naslovima. Ne možemo reći da Mafia 3 nije imala stealth način igranja, imala je, ali bio je u najmanju ruku ništa posebno, međutim, multiplayer komponenta, koja se sugerira kroz oglase, novost je za serijal.

S obzirom na golemi uspjeh GTA Onlinea, multiplayer u Mafiji 4 nije nezamisliv. Iako nismo sigurni kako će funkcionirati u razdoblju s početka 20. stoljeća na Siciliji gdje je, sudeći prema glasinama, smješten novi Mafia naslov.

Igra