Vijesti

Haven Studio zaposlio 6 bivših zaposlenika Google Stadije; Rade na novoj PlayStation ekskluzivi

Proteklog mjeseca Jade Raymond je nakon propalog razvojnog studija u Google Stadiji najavila svoj sljedeći korak u karijeri – udružila se sa Sonyjem, osnovala novi studio pod nazivom Haven Studios , te radi na novoj PlayStation ekskluzivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saznajemo kako se tom studiju jučer pridružilo šest bivših zaposlenika Google Stadije i time pojačali projekt. Raymond je svoj studio osnovala zajedno sa Sebastianom Puelom iako se on Haven studiju pridružio tek ovog mjeseca. Puel je nekoć bio generalni menadžer u Stadiji dok je Raymond bila na poziciji dopredsjednice.

Isto tako čini se da Raymond jako dobro zna što radi – okupila je ekipu bivših kolega s kojima je godinama radila, ali isto tako svi oni su radili na vrlo visokim pozicijama.

Raymond je prije Stadije svoju karijeru započela u Sonyu. Nakon toga njena karijera se nastavlja u EA prije nego li je radila u Ubisoftu. Tokom rada u UBI-u osnovala je razvojni studio u Torontu gdje je bila izvršni direktor za igre Assassins’s Creed, Splinter Cell i Watch Dogs.

Nakon Ubisofta vratila se u EA i radila je jedno vrijeme na Mass Effectu i Star Wars franšizi.

Sve što znamo o novoj PlayStation ekskluzivi je da im je želja kreirati svjetove gdje će igraći moći pobjeći od stvarnosti, imati mogućnost kreativno se izraziti i pronaći zajednicu sličnih igrača.

Preostaje nam vidjeti što će to “niknuti” iz još jednog PlayStation studija.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano