Vijesti

Helldivers 2 je nova najbrže prodavana igra u povijesti PlayStationa

Prije tek nekoliko mjeseci Helldivers 2 bio je tek skromni IP za PlayStation, na kojeg Sony nije previše računao, a u posljednjih nekoliko mjeseci uspio je nadmašiti rezultate Marvel’s Spider-Mana, God of Wara, Uncharteda, The Last of Usa i drugih Sonyjevih velikih IP-eva.

S prodajom od čak 12 milijuna kopija u prvih 12 tjedana od izlaska, Helldivers 2 je najbrže prodavana PlayStation igra u povijesti, čime je nadmašio tempo prodaje Spider-Mana 2 i God of War Ragnaroka, koji su u novoj generaciji konzola izbili na vrh ljestvice. I na dobrom je putu da postane možda i ukupno najprodavanija igra u povijesti PlayStationa.

Uspjeh na Steamu

Sony to navodi u poslovnim rezultatima za prethodnu fiskalnu godinu, a koja je odlukom da igru izda od prvog dana na PC-u za kompaniju završila jako dobro. Uspjeh nebi bio ni približno dostižan izdavanjem Helldiversa 2 samo na PS5, a pritom je igra i popularnija na PC-u s većim brojem igrača.

Kao jedna jako lijepa priča, početkom mjeseca Helldivers 2 mogao je završiti jako loše kada je Sony odlučio efektivno zabraniti pristup igri igračima iz preko 170 zemalja. Uslijedila je odmazda igrača bombardiranjem lošim recenzijama na Steamu i pozivom na bojkot, da bi Sony na koncu podvio rep i zasad odgodio odluku o uvođenju obaveznih PSN računa za igranje.

Igra

Povezano