Vijesti

Henry Cavill želio je napustiti The Witcher TV seriju već nakon druge sezone

Fanovi okupljeni u redakciju Redanian Intelligencea među prvima su uopće javljali o Henryju Cavillu kao Geraltu, a sada doznaju detalje oko kontroverznog odlaska novog starog Supermana iz Netflixove TV adaptacije The Witchera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako pišu, Cavill je nezadovoljan primanjima i neslaganjima u svezi adaptacije rada Andrzeja Sapkowskog prijetio odlaskom još u periodu postprodukcije druge sezone. U tom periodu Cavill je i javno komunicirao želju da se Geralt još više približi onom u knjigama. Povišicu je dobio, s 400 tisuća na milijun dolara po epizodi. Dovoljno da prihvati novi ugovor i nastavi komunicirati sa scenaristima svoje viđenje lika.

Međutim, ugovorom je dogovorena još samo jedna sezona, a neslaganja u viziji The Witchera nastavila su se tokom snimanja treće sezone. Istovremeno, DC je tražio novog Supermana za narednih 6 godina i tu se Cavillu sve posložilo.

Tokom snimanja treće sezone i Cavillu i producentima postalo je jasno da neće uspjeti pronaći zajedničku riječ i započeli su pregovori s Liamom Hemsworthom. “Ako vjerujete u ono što radite, moći ćete to i nastaviti raditi”, Cavill je izjavio u jednom od nedavnih intervjua.

ffa anketa

Hoće li Liam Hemsworth biti dobar novi Geralt u The Witcher seriji?

  • Ne 74%
  • Da 26%
Hvala ti 🎉

Povjerenje je očito narušeno, a mi ćemo Cavilla gledati u još jedno sezoni negdje sredinom iduće godine. Nakon čega palicu preuzima mlađi brat Hemsworth.

Povezano