Vijesti

Horizon Forbidden West je igra s najboljom grafikom u 2022., kaže Digital Foundry

Digital Foundry je ekipa koju se najviše prati s aspekta tehničkog pokrivanja igara, a kako svi ovih dana slažu svoje liste, tako su i oni složili popis grafički najboljih naslova godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrunjen na vrhu postolja je Horizon Forbidden West u svojoj PS5 izvedbi. Na podiju su još The Callisto Protocol te Portal u ovogodišnjoj RTX izvedbi na trećem mjestu.

  1. Horizon Forbidden West
  2. The Callisto Protocol
  3. Portal (RTX)

Digital Foundry je izdvojio još neke naslove koji su “tu negdje”, ali nisu upali u TOP 3. Hvali Fortnite koji implementacijama Unreal Engine 5 tehnologija tehnički predvodi ostale naslove gaming industrije, a zatim su tu Dyling Light 2, NFS Unbound, Warhammer 40.000: Darktide, A Plague Tale: Requiem te još dvije PlayStation ekskluzive – Gran Turismo 7 i The Last of Part 1. God of War Ragnarok nije pronašao svoje mjesto na popisu.

Podsjetimo, prethodne godine nagradu za najbolju grafiku pokupila je još jedna PlayStation ekskluziva. Ratchet & Clank: Rift a Apart je prošle godine prema sturčnjacima iz Digital Foundryja bio najimpresivniji naslov, a dosta o gaming industriji govori da PS5 kao konzola predvodi grafički napredak, čak i uz PC koji bi, po mnogima, trebao biti neprikosnoven iz tehničkog gledišta.

Igra

Povezano