Vijesti

Hrvatica je lik u novom Battlefieldu

Kada se ranije danas na poznatom subredditu Gaming Leaks and Rumors pojavio lik tzv. “Rozonde”, pripadnice “Specijalnih snaga” navodno iz novog Battlefielda, njezin opis djelovao je toliko neuvjerljivo da je cijeli post postao predmetom sprdnje. Međutim, odlučili smo istražiti stvar.

Bez navođenja izvora, pokretač diskusije na Redditu priložio je navodni poziv na casting glumaca od strane Electronic Artsa kojeg prenosimo ovdje. EA je krajem prošle godine tražio glumicu s hrvatskim, srpskim ili bosanskim “autentičnim” naglaskom koja će ovjekovječiti lik Rozonde, djevojke s dva različita etnička podrijetla rodom iz Hrvatske.

Lik Rozonde ima između 25 i 35 godina. Taktičar je izuzetne psihičke i fizičke hrabrosti, koji svojom pojavom izaziva pažnju i poštovanje. Može biti nestrpljiva i prezire slabost. Zvuči kao tipičan mentalitet Dalmatinske zagore, a ako moramo nagađati, vjerojatno je hrvatsko-srpske nacionalnosti, odnosno ima roditelje obje nacionalnosti.

Oglas je autentičan

Zvuči fejk, prvenstveno zbog imena kojeg nitko nikad na ovim prostorima nije čuo, a guglajući isto stižemo tek do popularne američke pjevačice 90-ih.

Međutim, otkrivamo, oglas za casting je autentičan. Objavila ga je inače za javnost zatvorena agencija iz Los Angelesa. Tamo se kao klijent navodi Electronic Arts, a kao igra se navodi vojna akcijska avantura kodnog imena Timeless Fields.

Ovog trenutka ne znamo je li Rozonda pripadnica Specijalnih snaga (vjerojatno je u pitanju NATO ili neki BF pandan Sjeveroatlantskom savezu) u kampanji koju razvija EA-ov Criterion Games, ili je jedan od igrivih specijalista poput onih iz Battlefielda 2042. Ali negdje krajem ove godine ili (vjerojatnije) negdje u 2025. očekujte puno hrvatsko-srpskog s američkim naglaskom.

Igra

Povezano