Vijesti

Zatvoren studio koji je radio na Battlefield kampanji

Da je nešto trulo, mogli smo zaključiti ovih dana kada je EA napustio Marcus Lehto, kreator Haloa angažiran kako bi preporodio Battlefield. Lehtou je povjeren novi studio, Ridgeline Games sa zadatkom da razvije story kampanju za novi Battlefield i sve buduće Battlefield naslove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lehto je ovog mjeseca napustio studio i EA u cijelosti, a u sklopu restrukturiranja ovaj izdavač je sada potvrdio i kompletno zatvaranje Ridgeline Gamesa.

Nastavak razvoja kampanje preusmjeren je ka Criterion Gamesu, tvorcu Burnouta i studiju iza posljednjeg Need for Speeda, a koji se razvoju Battlefielda kao support studio priključio u rujnu prošle godine.

Brojni zaposlenici Ridgelinea dobili su otkaz (ukupno je EA otpustio blizu 700 zaposlenika), a ostatak je dodijeljen studiju Ripple Effect koji razvija zasebno Battlefield iskustvo, najvjerojatnije nešto poput battle royalea ili extraction naslova.

Šefica EA Laura Miele poručuje kako vizija novog Battlefielda ide prema planu. Ambicija je, kaže, jednaka, a projekt “značajno napreduje”. Dodaje kako na Battlefield serijalu nikada nije radilo više ljudi, a sve pod vodstvom Vincea Zampelle koji ostaje na čelnoj poziciji restrukturiranja Battlefielda, projekta započetog nakon neslavno lošeg BF2042.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano