Vijesti

Igrač optužen za silovanje neće biti izbačen iz EA Sports FC 24

Da ne strepi izbaciti igrača iz svoje nogometne simulacije, EA je pokazao u nekoliko navrata. Tako je iz FIFA-e 21 zbog, kasnije se pokazalo, lažnih optužbi za silovanje izbačen Benjamin Mendy, a prošle godine istu sudbinu dočekao je i tadašnji igrač Manchester Uniteda Mason Greenwood.

Greenwood je nedavno također oslobođen optužbi, međutim, i dalje postoji percepcija krivnje, budući da u javnosti i dalje kruže audio snimke koje nesumnjivo ukazuju na zlodjelo. Premda pravno oslobođen, javnost je zahtijevala i dobila raskid ugovora s Unitedom, da bi igrač potom sreću pronašao u okolici Madrida

Kontroverznom Greenwoodu, čini se, svi žele sve najgore, osim poneke iznimke među navijačima njegovog Getafea, ali bez obzira na javnost, EA ga je odlučio zadržati u nadolazećem EA Sports FC 24. “Budući da je djelom aktivne momčadi Getafea, a EA Sports FC autentično odražava aktivne timove u stvarnom svijetu nogometa, Mason Greenwood bit će uključen u FC 24”, EA je odgovorio Mirror Gamingu.

Autentično neautentična FIFA

Međutim, Greenwood neće biti djelom Ultimate Teama, budući da je, objašnjava EA, u Getafe prešao nakon prijelaznog roka, pa će u taj dio igre biti dodan nekad naknadno.

Tako je EA u slučaju Greenwooda odlučio ostati autentičan, kako kažu, stvarnom nogometu, međutim, ta autentičnost nije ih spriječila da neautentično izjednače sposobnosti nogometaša i nogometašica. Naime, čak dvije nogometašice bolje su od Messija u FC 24, a u novom Ultimate Teamu u istim momčadima će po prvi put pomiješati oba spola.

Povezano