Vijesti

EA otkrio najbolje igrače u EA Sports FC 24. Dvije žene bolje od Messija

Kako nekad u FIFA naslovima, EA Sports tradicionalno malo po malo otkriva najbolje igrače u novoj verziji svoje nogometne simulacije. 18 dana uoči izlaska EA Sports FC 24 otkrio je 24 najbolja igrača i igračice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je od ove godine EA odlučio pomiješati muški i ženski nogomet, nogometašice su direktno usporedive s nogometašima. To znači da je trenutno najbolja nogometašica svijeta, svjetska prvakinja španjolka Alexia Putellas, usporediva s Mbappeom, Haalandom, Messijem i drugim nogometašima. Ocjene iz ženskog nogometa direktno se prenose u muški nogomet, pa premda su u pravom životu žene fizički indisponirane, na virtualnim terenima bit će izjednačene.

Ove godine tri igrača te jedna igračica predvode listu najboljih s ukupnom ocjenom 91. Najbolje igrače u EA Sports FC predvodi Kylian Mbappe, a prate ga Alexia Putellas, Erling Haaland i Kevin De Bruyne. Iza njih je veznjakinja Barcelone Aitana Bonmati, a tek onda, na šestom mjestu nalazi se Leo Messi, glavni favorit za ovogodišnji Ballon d’or i po mnogima još uvijek najbolji igrač svijeta.

 “Vodi nas uvjerenje da možemo ujediniti svijet oko nogometa, a Ultimate Team je sjajno mjesto za to”

Spomenute Putellas i Bonmati u EA Sports FC 24 igrat će bolje od Messija. Od Messija imaju bolje sve fizičke ocjene, pa tako i snagu. Tek neznatno lošije su po pitanju driblinga, premda je Messi najveći svih vremena u tom pogledu. Spomenimo i ubrzanje, pa je tako Mbappe kao jedan od najbržih ljudi na svijetu približno izjednačen s francuskinjom Diani.

EA ove godine želi približiti ženski nogomet fanovima diljem svijeta, međutim, nismo potpuno sigurni radi li to na pravi način. No, s druge strane, nogometne simulacije nikada nisu ni bile skroz realne. Pa zašto Alex Morgan nebi bila snažnija u duelu s Van Dijkom? Unatoč razlici od 25 kilograma.

Od ostalih zanimljivosti spomenimo pad Salaha na 89, po prvi put od kad je Ultimate Teama izostanak Ronalda iz reda najboljih, a među najboljima nema ni Modrića ni Gvardiola.

Igra

Povezano