Vijesti

Igrači se žale na nemogućnost povrata novca za Horizon Zero Dawn na Steamu

Prvo su jedva dočekali port igre Horizon Zero Dawn na PC-u pritom se (vjerojatno) naslađujući kako više nije PlayStation 4 ekskluziva da bi kasnije jedva čekali dobiti povrat novca. Čini se kako nas je dočekao još jedan ofrlje odrađen port nakrcan bugovima koji ometaju iskustvo igranja u dovoljnoj mjeri da igrači posegnu za vraćanjem svojih novaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se konkretno događa? U zadnjih par dana se može vidjeti, što na raznim subredditima, što na diskusijama na Steamu kako se igrači žale da su im zahtjevi za povratom novca od igre Horizon Zero Dawn odbijeni. Unatoč tome što su igru igrali debelo ispod dva tjedna čime bi ispunili uvjet za povrat. Stvar je u tome da očito automatski sustav povrata novca kalkulira vrijeme sve od preordea igre pa do trenutka zaprimanja molbe.

To znači da ako se igra prednaruči, karikirano mjesec dana prije, Steam će automatski odbiti refund jer po toj logici je prošlo više od 2 tjedna otkako se dogodio preorder. Uopće nije bitno je li igrač koji je prednaručio igru stigao odigrati ili ne. A dosta igrača koji ima navedeni problem je upravo prednaručilo igru debelo unaprijed, najčešće ciljajući Steam Summer Sale koji je trajao do 9.7. Dakle gotovo mjesec dana prije termina izlaska igre Horizon Zero Dawn – 7.8. Iskusni igrači će reći da prednaručuju igru 2 do 3 dana prije izlaska igre kako bi imali vremena za preload.

I tu se opet vraćamo na problematiku prednaručivanja digitalnih igara, je li to nužna, odnosno, je li to uopće dobra praksa i što u konačnici znači za gaming? Neke beneficije u obliku dodatnog sadržaja ili nešto niže cijene donosi, ali je li to dovoljno da se opravda? To je tema za nekakvo drugo vrijeme. A što se tiče povrata novca – rješenje postoji. Treba ručno napraviti zahtjev za povratom i Valve će uglavnom odobriti iste. A ovaj generalni problem će se svakako trebati riješiti.

Jedini pravi problem u ovoj priči je taj da smo opet dobili loš port konzolaške ekskluzive za PC. I to se odrazilo na reviewove na Steamu gdje ih je od njih 8712 oko 40% negativnih što bi općenito svrstalo igru u Mixed Reviews. Na svima omiljenom Metacriticu drži zasada 85% dok je svima još omiljeniji user score 6.1.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano