Vijesti

Igre stižu na Netflix, ima li u svemu tome prste Sony?

Čini se da ima, barem to otkriva izvorni kod Netflixove aplikacije na iOS-u. Nastavak je to priče o službeno potvrđenom ulasku Netflixa u gaming vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nekoliko mjeseci smo u jednom od tekstova zaključili smo kako bi suradnja Sonyja i Netflixa bila logična za obje kompanije. U biti, ona već postoji, jer obje kompanije su nedavno dogovorile ekskluzivna streaming prava na Sonyjeve nadolazeće filmove poput Uncharted, Ghost of the Tsushima, Spider-Mana, novog Jumanjia i ostalih velikih hitova.

Da će se suradnja možda produbiti otkrio je iOS developer Steve Moser koji je iz koda Netflixove aplikacije iskopao nekoliko bitnih slika. Netflix svoj gaming projekt naziva kodnim imenom “Shark”, a znakovite su dvije slike. Jedna je Ghost of Tsushima, a druga su DualSense kontroleri. Te dvije slike su ujedno i jedina poveznica s videoigrama u Netflixovoj aplikaciji.

Neki vid zajedničke i ujedinjene pretplate bila bi win-win situacija za obje kompanije. Netflix bi dobio ogroman katalog igara odmah u startu, a Sony bi dobio platformu od preko 200 milijuna ljudi, od kojih dobar dio njih igra ili bi igrali igre. Sonyjeve velike ekskluzive su gotovo pa filmska iskustva, te kao takve savršeni sadržaj za Netflixovu ponudu.

Može i ne mora biti ništa, a sve bismo trebali saznati u narednih godinu dana. To je rok koji si je zadao Netflix za ulazak u gaming vode.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano