Vijesti

Netflix je zaposlio šefa EA da ih uvede u gaming, u narednih godinu dana ponudit će igre

Baš kao što su to nedavno shvatili Google, Amazon i još neke druge velike svjetske korporacije, i izvršni ljudi iz Netflixa shvatili su kako je gaming industrija nešto što će nastaviti rasti u budućnosti, vlak na koji treba uskočiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Castlevania, The Witcher i ostale TV adaptacije otvorile su prozor prema gamerima, ali Netflix je i ranije imao nekih poluozbiljnih pokušaja. Bandersnatch kao interaktivni film i nije prošao nešto naročito dobro, kao ni Telltaleov Minecraft koji je ptopuno portan na Netflix i prilagođen daljinskim upravljačima.

Ali Netflix je sada zaposlio bivšeg šefa EA mobilne divizije, Zynge i Oculusa Mike Verdua koji će postati šef razvoja njihove gaming divizije. Bloomberg piše da je plan ponuditi igre na Netflixu u narednih godinu dana. Kako otkriva neimenovani izvor, igre će ponuditi paralelno sa svim ostalim sadržajem kao novu kategoriju umutar servisa, a zasad se ne planira povećanje cijene pretplate.

Netflixu, koji danas broji preko 200 milijuna aktivnih pretplatnika, ovo je logičan slijed događaja. Smanjivanje granica između filmske, TV i gaming industrije trend je već nekoliko godina, a nastavit će se i u budućnosti. Konzumenti sve tri vrste sadržaja uglavnom dijele slične interese, a s obzirom na golemu bazu pretplatnika, ako se kvalitetno riješi tehnički dio streamanja igara te dogovore dobre suradnje, Netflix bi mogao postati ozbiljan igrač u gaming infustriji.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano