Imamo hrpu novih gameplay detalja za Cyberpunk 2077 – nikad viđena sloboda u igrama, leteći automobili i cyber ninje

Kad pogledam sve informacije koje znamo o Cyberpunku 2077 prvo mi padne na pamet – sloboda i veličina. Jedno s drugim itekako ide jer ako ste pogledali gameplay od jučer onda vam je jasno da će Cyberpunk 2077 biti igra koja će do sad igraču kao niti jedna druga dati izbora kako želi igrati, kad želi igrati, gdje želi igrati, što želi napraviti, kako to želi napraviti, a sve to što radi ostavlja trag na svijet i priču igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cyberpunk 2077 od prvog menua dopušta igraču da sam odredi što želi biti. Čak nema klasičnog izbora spola, već sami birate što će vaš lik imati, a što ne. Možda i previše, ali dobro.

Osim fizičkog izgleda, na lika se može staviti hrpa kozmetičkih stvari tako da zaista možete napraviti što želite, pa čak i odabrati prošlost vašem igraču.

Sloboda…

Sloboda i izbor su dvije riječi koje se provlače stalno kroz Cyberpunk 2077 gameplay. Sloboda krod kreiranja lika, sloboda i izbor na koji način želite kreirati lika, sloboda na koji način želite prijeći određenu misije i izbor što ćete napraviti i odlučiti na tim misijama. Sve što izaberete ima utjecaj na radnju, svijet i likove.

Cyberpunk 2077 nema klasične podjele klasa, ali ima puno bolju stvar – ogroman skill tree s hrpom opcija i izbora za kreaciju lika. Kad vidite što sve možete otključati i nadograditi, jasno je da će rijetko tko imati istog lika i isto iskustvo igranja. Baš zbog te slobode i izbora koji igra ima. Gameplay je jasno pokazao koliko je različito iskustvo igranja kad uzmete lika koji ima sve uloženo u snagu i oružje, a koliko je drugačije kad imate lika koji ima sve uloženo u hakiranje. Sasvim druga igra.

Kompletna ta sloboda i izbor znače da će igra biti kompleksnija od jednog The Witchera 3 i da će se u Cyberpunku 2077 moći provesti još više stotina sati nego u The Witcheru 3 što je stvarno fascinantno.

Novi gameplay detalji…

Iako je deep dive gameplay bio genijalan, poslije gameplaya streama smo doznali hrpu novih stvari koje gameplay trailer nije pokazao.

Cyberpunk 2077 izlazi 16. travnja 2020. godine na PC, PS4 i Xbox One.