Vijesti

Insomniac u Marvel’s Spider-Man 2 pomiješao portorikansku i kubansku zastavu

Miles Morales i njegova obitelj veliki dio identiteta baziraju na portorikanskom podrijetlu, što jako dolazi do izražaja i u stripovima i u igrama, stoga čudi velika pogreška developera u Marvel’s Spider-Manu 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u Milesovom stanu umjesto portorikanske zastave istaknuta je kubanska zastava, što developeri nisu primijetili uoči lansiranja igre, a nije primijetilo ni stotine recenzenata. Donekle ih sve razumijemo jer radi o sličnim uzorcima. Obje zastave imaju vodoravne crte i trokut sa zvjezdicom s lijeve strane te istu paletu boja. Samo što su boje obrnute.

Na zidu je zastava Kube, a zastava Portorika je u krugu.

Neki portorikanci su se, naravno, pronašli uvrijeđeni, ali tješe se činjenicom kako developeri barem nisu promašili Karibe. S druge strane, Insomniac se opravdava, kažeu da se radi o slučajnoj pogrešci, a nikako ne o provokaciji.

Zanimljivo, jedan od preko 60 kostima u igri, tzv. Boricua odijelo kojeg su dizajneri napravili kako treba, te se ujedno radi o jednom od najatraktivnijih odijela u igri. Možete ga otključati prelaskom svih Brooklyn Visions Academy misija dostupnih jedino Miles Moralesu.

Igra

Povezano