Vijesti

Intelova najbolja grafička kartica Arc A770 koštat će 330 dolara i izlazi 12. 10.

Intel je službeno objavio cijenu i datum lansiranja svoje prve grafičke kartice nakon najave ozbiljnog povratka na to tržište. Njihov top model Arc serije Arc A770 ustvari je po današnjim standardima nekakav mid-range u rangu RTX 3060, od kojeg bi po performansama ipak trebao biti bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A takva je i cijena, u rangu s preporučenom za RTX 3060 ili RX 6650 XT. Naime, Arc A770 izlazi 12. 10., a cijena će mu iznositi 330 dolara, javlja Intel.

Profitira na Nvidijinoj pohlepi

“Ono što se dogodilo posljednjih nekoliko godina da su grafičke kartice postale super skupe. Trebali biste biti frustrirani jer gubite kao zajednica igrača, a mi danas to popravljamo”, poentira izvršni direktor Intela Pat Gelsinger na najavu Nvidijine RTX40 (pre)skupe serije koja, zanimljivo je, izlazi na isti dan.

I dok još uvijek nema potpunih rezultata testova, Intel tvrdi kako će A770 s 16GB GDDR 6 memorije imati 65% bolje performanse s ray-tracingom u odnosu na konkurenciju, a s obzirom na tehničke karakteristike prognoziraju se performanse na razini onih između RTX 3060 Ti i RTX 3070 na 1440p rezoluciji. Pritom će Intel koristiti vlastitu XeSS AI upscale tehnologiju kao alternativu DLSS-u i FSR-u, koja će do kraja godine biti podržana u 20-ak naslova.

ffa anketa

Mogu li Intelovi GPU-ovi konkurirati AMD-u i Nvidiji?

  • Da 71%
  • Ne 29%
Hvala ti 🎉

I dok se Intel hvali performansama A770 s 16GB VRAM-a, A770 stiže i u izvedbi s 8GB RAM-a i zapravo nije jasno određeno koji točno model izlazi taj dan i po kojoj cijeni. Ako trebamo pretpostavljati, vjerojatno se radi o modelu s 8GB VRAM-a, dok će onaj sa 16 biti skuplji.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano