Vijesti

Izašao je Ark: Survival Ascended, remake originala u Unreal Engineu 5

Studio Wildcard u posljednje vrijeme vukao je prilično loše poteze, osobito s novom naplatom remasteriranog izdanja Arka dok čekamo potpuno novi Ark 2. Nakon loše reakcije javnosti, developeri su se povukli, malo odgodili planove, a rezultat je Survival Ascended koji djeluje više poput remakea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Survival Ascended je iz početka izgrađen u Unreal Engineu 5, navode developeri, što se vidi prvenstveno po vizualima, a potom i naprednijoj fizici. Primijetit ćete naprednije osvjetljenje i oštrije teksture korištenjem Nanite tehnologije, lišće i grančice reagiraju na igrače i dinosaure, a okolina se savija od sveopće balistike i eksplozija.

Bolje performanse i ne baš toliko bolje performanse

Što se tiče u Arku uvijek problematičnih performansi, tu tzv. Instanced Rendering tehnologija koja bi trebala umanjiti udar na performanse u velikim bazama. Umjesto da baze procesira u stotinama dijelova pojedinačno kao dosad, Survival Ascended renderirat će ih kao jedan objekt. S tim na umu, prvi dojmovi igrača na Steamu svejedno ukazuju na tehnički nered.

Ljubavi je dobilo i korisničko sučelje koje je, kažu, sada intuitivnije i manje neuredno, a kolika je razlika od originalnog Survival Evolveda možete saznati već danas budući da je igra upravo izašla u early accessu. Izašla je u baznom izdanju s količinom sadržaja koju je original imao na izlasku, a u kasnijim mjesecima dodavat će se DLC-ovi i mape. Cijena iznosi 45 eura, a u studenome stiže i na PS5 te Xbox Series konzole.

Igra

Povezano