Vijesti

Developeri ARK-a odgovorili su na kritike o naplati remastera. Sada košta još više

Prošli tjedan izbezumljeni smo pokušali pisati i shvatiti zašto si je razvojni studio Wildcard odlučio pucati u oba koljena. Naime, odlučli su odgoditi ARK 2, ugasiti ARK: Survival Evolved, izdati remasteriranu izvedbu za nove konzole po punoj cijeni te ponovno naplatiti već postojeće DLC-ove. Nakon na internetu rijetko zabilježenog vala nezadovoljstva, studio se opet oglasio. Ali bolje da nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je Wildcard namjeravao prodavati tzv. ARK: Survival Ascended PC i XBOX igračima za 50 eura, unutar kojeg će dobiti i ARK 2 jednom i ako uopće izađe krajem iduće godine. Iz nekog razloga, studio je odlučio diskriminirati PlayStation igrače, pa je njima ponudio paket po manjoj cijeni, unutar kojeg za 40 eura ne bi dobili ARK 2. Napomenimo da bi i već postojeće DLC-ove posebno naplatili za još 40 eura.

Sada promjena. Cijene po platformama su izjednačene, te će sada PC, XSX/S i PS5 igrači remasterirani ARK platiti 60 eura, u što će biti uključeni i svi DLC-ovi, ali ne i ARK 2.

Podsjećamo, kada je prošle godine najavio tzv. Unreal Engine 5 nadogradnju, Wildcard je tvrdio da će ona biti besplatna. Danas naplatu tog istog sadržaja pravda većim obujmom posla od inicijalno planiranog. Naime, kaže da će umjesto puke migracije na novu verziju grafičkog enginea optimizirati kod, poboljšati grafiku i AI dinosaura, uvesti poboljšanja u sistem uzgajanja malih dinosaura te implementirati cross-platform igranje.

Da rezimiramo:

  1. Službeni serveri za ARK: Survival Evolved gase se u kolovozu
  2. Istovremeno izlazi unaprijeđeni ARK: Survival Ascended po cijeni od 60 eura, ali samo kao bazna igra, bez mogućnosti umanjene nadoplate ako već posjedujete original
  3. Kasnije u 2023. i 2024, ponovno će izdati DLC-ove, bez dodatnog plaćanja
  4. Pravi ARK 2 izlazi negdje krajem 2024.

Igra

Povezano