Izašao je remasterirani Cities: Skylines za PS5 i XSX/S. Ažuriranje je besplatno, ali ne i za PS+ pretplatnike

Na radost brojnih fanova ovog popularnog city buildera, Cities: Skylines je izašao u remasteriranoj izvedbi za nove konzole.

U odnosu na original s PS4 i XONE, na PS5 te XSX/S poboljšani su vizuali, izvodi se bolje, dodane su više brzine ubrzanja simulacije, prostor za gradnju proširen je s 9 na 25 polja, a unaprijeđeno je i korisničko sučelje. Dakle, sve je bolje, na tragu iskustva kakvo imaju PC igrači.

Ažuriranje je besplatno za sve dosadašnje vlasnike Citiesa: Skylinesa na konzolama, međutim, ne i za one koji igru posjeduju kroz PlayStation Plus pretplatu. “Ako posjedujete PS Plus verziju Cities: Skylinesa, nećete moći besplatno pristupiti Remastered izvedbi” poručuju developeri iz Colossal Ordera. Dakle, ono što ste pospremili kroz PlayStation Plus ostaje stari Cities: Skylines, a ako želite bolju izvedbu igre, morate ju kupiti.

Ovo nije put da su vlasnici igara s PlayStation Plusa zakinut. Sjećamo se identičnih slučajeva za Resident Evil 7, Control, Final Fantasy VII: Remake i druge.