Vijesti

Izgleda da je AMD-ovo otkrivanje RDNA 2 grafičkih kartica blizu

Kažu oni koji misle da znaju kako nema šanse da će AMD s RX 6000 serijom grafičkih kartica moći konkurirati prošlog tjedna otkrivenoj Nvidijinoj RTX 3000 seriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda, ali s tim se ne slažu ljudi iz AMD-a. Pa je tako jedan od istaknutijih AMD-ovaca na takvu konstantaciju misteriozno odgovorio emojiem koji bismo najbolje prenijeli kao: “iznenadit ćete se!”

Druga generacija na RDNA 2 arhitekturi trebala bi svoju premijeru doživjeti s izlaskom novih konzola. PlayStation 5 i Xbox Series X oboje u sebi imaju upravo RDNA 2 kustomiziranu grafiku, a sudeći prema Nvidijinom nikad ovako agresivnom spuštanju cijena njihove nove generacije, AMD očito sprema nešto veliko.

Da je službena objava RX “Big Navi” 6000 serije blizu otkriva sam AMD kampanjom u Fortniteu. Začuđujuće i kontradiktorno bazama “ozbiljnih” gamera i Nvidija svoj marketing bazira upravo na toj igri. No vratimo se AMD-u koji je u Fortniteu kreirao mapu s posebnom porukom koja se otključava upravo s “6000” kodom. Poruka glasi: “Something BIG is coming” što je jasna aluzija na “Big Navi”.

Streamerica pod AMD-ovom platnom listom “sasvim slučajno” otkriva “6000” poruku.

Dakle, jako brzo nas čeka otkrivanje RX 6000 RDNA 2 AMD-ove serije i, nadamo se, kvalitetnog odgovora Nvidiji s ray tracing podrškom i konačno karticom na kojoj će se moći ugodno igrati na 4K rezoluciji. Jako dugo nije bilo ovako dobro biti PC gamer.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano