Vijesti

Izgleda da je Sony potpuno odustao od svog kultnog studija

Sonyjev japanski studio desetljećima je bio neiscrpan izvor talenata koji je iznjedrio naslove poput Shadow of the Colossusa, Gravity Rusha, LocoRocoa, Icoa, Ape Escapea, Legend of Dragoona…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednje vrijeme sav taj talenat krenuo se rasipati. Unutar studija operirali su timovi poput Team Gravity, Team Ico i Teama ASOBI. Team Ico ugašen je već 10 godina. Team Gravity je prestao postojati s odlaskom Keiichiro Toyame koji je osnovao vlastiti studio Bokeh u koji su otišla i druga istaknuta lica poput Toriyame i Yamagiwe.

U posljednje vrijeme studio je tek asistirao u razvoju igara poput remakea Demon’s Soulsa i lokalizacije igara, a interni Team ASOBI ostao je jedini produktivni tim. Upravo je ASOBI jedini preživjeli tim koji će od sad funkcionirati kao zaseban studio.

Preživio je samo Asobi

To je otkrio službeni web PlayStation Studiosa koji je tokom vikenda s liste studija uklonio Sony Japan, a na njegovu poziciju gurnuo je ASOBI. Što znači dvije stvari.

Team Asobi nastavit će raditi na nastavcima Astrobota i uspješnog Playrooma, te će se vjerojatno nastaviti širiti u nastavku dodvoravanja zapadnom tržištu, a onom azijskom Sony će se nastaviti dodvoravati kroz partnerstva s Square Enixom, Konamijem, Capcomom…

Povezano