Vijesti

Iznenadit će vas koliko malo je Microsoft platio ARK 2 za Game Pass

ARK 2 nastavak je open-world survival hita prethodne generacije, jedan od producenata je holivudska zvijezda Vin Diesel, a Microsoft je na vrijeme uoči izlaska u 2023. sa studijem Wildcard sklopio partnerstvo u okviru kojeg ne samo da će ARK 2 biti Xbox konzolaška ekskluziva, već će biti dostupan od prvog dana na Game Passu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za nastavak čiji se original prodao u preko 15 milijuna primjeraka na svim platformama, očekivali biste da je potrebno isplatiti pravo malo bogatstvo za Game Pass dostupnost. Ali iz dokumenta koji se jučer pojavio u javnosti razvidno je da je realnost potpuno drugačija.

Čak i sumnjivo drugačija. Stoji da je Microsoft za 6 mjeseci dostupnosti na Game Passu Wildcardu platio 2,5 milijuna dolara, te dodatna 2,3 milijuna za za ARK 2 koji tek treba izaći. Spominje se i Sony, koji je za PlayStation Plus u ožujku platio 3,5 milijuna dolara. Veća cifra vjerojatno jer PS Plus broji 5 puta više pretplatnika od Game Passa te vlasništvo igre za pretplatnike nema rok trajanja.

Ipak, uz sve napisano iznad uzeto u obzir, postavlja se pitanje kako dostupnost nastavka igre ovakvog kalibra na Game Passu košta samo 2,3 milijuna dolara? Što je ekvivalent od tek 35-40 tisuća prodanih primjeraka regularnim putem, nedovoljno da isplati nesumnjivo golemi trošak razvoja. Pretpostavlja se kako je Microsoft ipak isplatio višestruku cifru od navedene kroz ugovor o ekskluzivnosti ili nekim drugim putem.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano