Vijesti

Izvorni kod Horizon Forbidden Westa procurio je na internet. Moguć je skori ilegalni PC port igre

Unatoč dobrom prodajnom i kritičkom uspjehu posljednjeg Horizona, 2022. ne završava dobro za Guerilla Games. Iz inače dobro čuvanih ureda u Amsterdamu nekako je na internetu procurila alpha verzija Horizon Forbidden Westa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na PSHAX platformi pojavila se misteriozna datoteka imena “TestGame (CUSA20240) PS4 PKG”, a kako se kasnije pokazalo, sadržava izvorni kod alphe, bez ikakvih ograničenja i zadrška. Build je iz srpnja 2020., PS4 verzija, sastavljen je za vanjsko testiranje tijekom Covid-19 pandemije, a po video prikazima koji kruže internetom vidimo da su gameplay sistemi gotovo pa dovršeni. Ono što odaje da se radi o nedovršenoj igri su placeholder grafički efekti i neki djelovi nedovršenog korisničkog sučelja.

I priča je kompletirana, odnosno moguće ju je odigrati od početka do kraja na jailbreakanoj PS4 konzoli, a oni koji posjeduju jednu takvu, znat će kako se pokreće – istovjetno svakoj drugoj piratskoj igri. Međutim, nama je sve ovo zanimljivo jer je navodno igra isporučena s Decima grafičkim pokretačem, što znači da se u teoriji ovaj paket može pokrenuti i na PC-ju.

A jednom kad se alpha Horizon Forbidden Westa pokrene na PC-ju unutar pokretača, onaj tko to želi i ima znanja, moći će distribuirati, ilegalno dakako, neslužbeni PC port igre. Mjesecima, a možda i godinama prije nego što se Sony odluči izdati pravi port Forbidden Westa na PC.

Igra

Povezano