Vijesti

Je li ona zapravo on? Izgleda da je hrvatska operativka Osa iz R6 Siege transrodna osoba

Ana Janković “Osa” podignula je puno prašine na našim društvenim mrežama nakon što ju je Ubisoft bazično predstavio prije potpunog razotkrivanja koje će uslijediti u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osa je stručnjak za eksplozive i robotiku te općenito inovatorica. Njezina specijalna sposobnost je štit koji se može fiksirati na prozore i otvore što je čini prvim attackerom s takvom vrstom štita. Nešto slično još ima i Mira, ali kao defender.

Međutim, sve to znali smo još u lipnju kada leak nismo primili za ozbiljno, ali sada se on obistinjuje budući da je Ubisoft većinu toga i službeno potvrdio. Već prije 2 mjeseca procurila je legitimna slika, procurili su i osobni podaci, saznali smo da će Osa biti djelom Nighthaven grupe (u R6 Siege nažalost ne stiže neka hrvatska postrojba), već onda se znalo za štit, a uz brdo informacija prikazala se i ona o spolu.

Btw, podsjeća li samo nas Ana na Kolindu?

Ubisoft to još nije potvrdio, ali leak, koji se zasad pokazuje 100% točan, prenio je informaciju da se radi o ženskoj transrodnoj operativki. Dakle, Ana je nekada bila Ante. Uz Floresa koji je prvi gay operator, R6 Siege je dobio i prvog transrodnog operatora. I to baš Hrvata/Hrvaticu.

Zanimljivo, Ubisoft je kao prvu transrodnu osobu odlučio postaviti čovjeka iz Hrvatske, jedne od zemalja s najkonzervativnijim stavovima o LGBTQ populaciji u Europskoj Uniji. Prema Eurobarometru koji je Europska komisija naručila 2019., samo 44% Hrvata smatra kako bi ljudi gej, lezbijske i biseksualne orijentacije trebali uživati ista prava kao i heteroseksualci. Što nas svrštava na začelje EU, a iza nas su tek Bugarska (39%), Rumunjska (38%) i Slovačka (31%).

To da je Hrvatima i našim susjedima u okruženju bitna seksualna orijentacija prvog operatora u Rainbow Six Siege s ovih prostora pokazalo je 500+ komentara na našem TikTok videu koji zasad broji skoro 90 tisuća pregleda. I onom koji je uslijedio nakon njega, a koji u trenutku pisanja ovog teksta ima 300-ak komentara i 30-ak tisuća pregleda.

Izgleda da je igračima iz Hrvatske i okruženja bitnija seksualna orijentacija virtualne osobe koja nema utjecaj na gameplay od njezinih/njegovih specijalnih osobnosti i mogućnosti.

ffa anketa

Je li vam bitna seksualna orijentacija kod hrvatskog operatora u Rainbow Six Siege?

  • Ne 52%
  • Da 48%
Hvala ti 🎉

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano