Vijesti

Jedan od najbitnijih ljudi vratio se raditi na Assassin’s Creedu koji će biti drugačiji

Ranije ove godine najzaslužniji čovjek za priču u Valhalli i prethodnim Assassin’s Creed igrama nakon 10 godina službe napustio je Ubisoft Montreal. Hiatus je trajao tek nešto više od pola godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darby McDevitt, narativni direktor Valhalle i mnogima najdražeg Assassin’s Creeda – Black Flaga ipak se vratio, i to, kako kaže – uzbuđeniji nego ikad.

“Istina je!”, potvrdio je na Twitteru. Napustio je Ubisoft kako bi istražio nove ideje i otkrio nove vidike, a naposljetku ih je pronašao ponovno u Ubisoftu. Što ujedno znači da se i Assassin’s Creed mijenja.

Ubisoft je početkom ove godine potvrdio kako će Assassin’s Creed postati masivni online live service projekt. Kodnog imena Infinity, radi se o najambicioznijem Ubisoftovom projektu dosad.

Dubrovnik u Assassin’s Creedu?

Ovaj izdavač dao je naslutiti kako će Infinity na nekin način povezati sadašnje i buduće klasične Assassin’s Creed naslove s novim lokacijama diljem svijeta. Podsjećamo, jedan od pouzdanih Assassin’s Creed leakera kao jednu od lokaciju spominjao je i Dubrovnik.

Na svom vrhuncu, u 15. stoljeću Dubrovačka Republika slovila je kao jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta. Svoj status održavali su kao trgovačka sila s jakom pomorskom flotom, no ako se Dubrovnik i pronađe u Assassin’s Creedu, to će biti u vremenskom razdoblju negdje u 12. stoljeću, sugerira leaker.

Hoće li Darby McDevitt biti zadužen za priču u Duborniku ili za neku drugu lokaciju, saznat ćemo možda već na ljeto iduće godine kada Ubisoft tradicionalno otkriva svoje Assassin’s Creed naslove.

Igra