Vijesti

Jedna riječ u najavi PlayStation Showcase prezentacije se posebno ističe

Nama i mnogim drugima je u Sonyjevoj šturoj najavi PlayStation Showcase prezentacije na PlayStation Blogu jedna riječ posebno upala u oko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony na Blogu navodi kako će u preko 60 minuta najaviti nove igre velikih svjetskih studija i ekskluzive vlastite radinosti te “magične igre partnera”. Ključna riječ je “spellbinding”, odnosno na hrvatskom – “magične (igre)”, radi se o prilično specifičnom i neobičnom pojmu, umjesto kojeg bi većina odabrala izraz poput “magical”.

Odabir riječi poklapa se s nedavnom glasinom o FromSoftwareovoj novoj igri kodnog imena Spellbound. Leak s 4chana tada je navodio kako je Spellbound već dvije godine u razvoju kod tvoraca Elden Ringa, a sve predvodi sam Miyazaki.

Radnja još jednog naslova tzv. souls žanra smještena je u 18 stoljeće u fiktivnu Europu. Zvuči poput Bloodbornea, s kojim navodno ipak nema veze, čemu u prilog ide i multiplatformska dostupnost. Premda se planira i klasična melee te borba hladnim oružjem, fokus u Spellboundu bio bi na magične moći i manipulacije fizikom.

Leaker je izlaganje zaključio usporedbom sa Sekirom, s kojim dijeli više akcijski pristup nego RPG elemente. Do prije dva tjedna bio je to samo još jedan u moru leakova, a sada Spellbound u kontekstu Sonyjevog izbora riječi sve zvuči zanimljivije.

“Čaroban” možda može biti i Hogwarts Legacy u najavi, primjerice, ekspanzije? Što još može biti “magično”?

Još igre riječima

To nije jedina igra riječi danas. Naime, cijenjeni urednik VGC-a Andy Robinson se zaigrao, pa je najavu popratio možda i zanimljivim odabirom riječi – Metal i Gear. Trebamo li podsjetiti na Metal Gear Solid 3 glasine? Još prošli tjedan s nekoliko strana se nagađalo o navodnom prisustvu MGS-a 3 na PlayStation Showcaseu.

Pametniji ćemo biti i sva nagađanja će se okončati u srijedu 24. 5.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano