Vijesti

Jim Ryan: Ne očekujte nove PlayStation igre na PS Plus Extri

Kada su ga prije dvije godine upitali za komentar Xbox Game Passa, šef PlayStationa je komentirao kako bi takvo nešto bilo neodrživo za PlayStation. Ipak, danas je otkrio PlayStationov pandan Game Passu, ali slabiji i održiviji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To nije put kojim ćemo ići”, odgovorio je danas na pitanje novinara s Gamesindustry.biz. Jim Ryan je potvrdio kako PS Plus Extra neće sadržavati buduće nove PlayStation ekskluzive po njihovom izlasku.

“Smatramo da ako to učinimo s našim naslovima, ciklus kvalitete koji smo ostvarili bit će prekinut”, dodatno je objasnio. PlayStation nema novac kako bi omogućio takvo nešto, a ako bi to i napravili, utjecalo bi se na kvalitetu igara, a “to nije nešto šti igrači žele”.

Ipak, kako kaže Ryan, svijet se mijenja strahovitom brzinom i nije spreman potvrditi kako će sadašnja praksa vrijediti i u nekoj daljoj budućnosti. “Sve o čemu danas govorim je pristup koji zauzimamo kratkoročno”, kaže.

“Cijene nebi mogle biti ovako niske da nudimo nove PlayStation igre od prvog dana”

Šef PlayStationa se osvrnuo i na cijene, za koje tvrdi da su izrazito pristupačne ako odaberete plaćanje na godišnjoj bazi. “8,3 eura mjesečno za Extra ili 10 eura mjesečno za Premium je sjajan ulog za vrijednost dobivenog, a takve cijene jednostavno nebi bile moguće kada bismo stavili naše igre u katalog od prvog dana”, zaključio je temu isplativosti.

Ipak, Ryan se ne slaže s Xboxom po pitanju Game Passa. “Medij igranja je previše različit od glazbe i linearne zabave, mislim da nećemo vidjeti da pretplate idu na razine koje vidimo sa Spotifyjem i Netflixom”, smatra, ali zato ne otpisuje live service naslove, za koje tvrdi da imaju više potencijala u kontekstu pretplata.

“Ali na kraju se sve svodi na odabir”, zaključuje. Oni koji žele igrati puno igara za pristojnu cijenu mogu se pretplatiti na PS Plus Extra ili Premium. A oni koji se više vole posvetiti jednoj igri poput Fortnitea, Call of Dutyja ili FIFA-e, mogu i to.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano