Vijesti
Popularno

Ovo je PlayStationov “game pass”: 400+ igara za 100 eura godišnje

Konačno je i službeno otkrivena reorganizacija PlayStation Plusa. Od ljeta PS Plus se dijeli na tri razine, a u nastavku saznajte sve o njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PlayStation Plus Essential

Sadašnji PlayStation Plus preimenovat će se u PlayStation Plus Essential. Kao i dosad, 60 eura godišnje plaćat će se online igranje, dvije mjesečne igre na poklon i spremanje pozicija u oblaku.

  • 9 eura mjesečno, ili
  • 60 eura godišnje

PlayStation Plus Extra

PlayStation Plus Extra donosi sve što i prvi razred te dodaje još 400-ak PS4 i PS5 igara koje se mogu igrati bez dodatnog plaćanja. Ponuda uključuje PlayStation ekskluzive i igre drugih izdavača. Sony se još uvijek nije izjasnio hoće li PlayStation ekskluzive od prvog dana prodaje biti dostupne unutar ovog razreda, kao što je to slučaj s Xbox Game Passom, ali između redova se može iščitati da neće.

Šef PlayStationa Jim Ryan potvrdio je kako PlayStation ekskluzive neće biti dostupne od prvog dana na PS Plus Extri. “Neisplativo je”, kaže.

  • 14 eura mjesečno, ili
  • 100 eura godišnje

PlayStation Plus Premium (nije za nas)

U najskupljoj razini bit će dostupno sve što i u prethodne dvije uz dodatnih 340 odabranih igara sa starijih generacija konzola. PS3 naslovi moći će se igrati iz clouda, a naslovi s prvog u drugog PlayStationa te s PSP-a moći će se preuzeti i igrati poput svake druge PS4 i PS5 igre.

Osim kataloga igara sa starijih konzola, PlayStation Plus Premium razina omogućuje i streamanje svih PS4 igara, ali samo tamo gdje je sada dostupan PlayStation Now. Dakle, ne u Hrvatskoj, kao ni u zemljama u okruženju.

Pretplatnicima Premiuma omogućit će se i vremensko isprobavanje igara. Iako Sony to nije izričito specificirao, pretpostavlja se kako će se moći isprobati apsolutno svaki naslov prije kupnje.

  • 17 eura mjesečno,
  • 120 eura godišnje

PlayStation Deluxe (za nas je)

Za države u kojima sada nije dostupan PlayStation Now, Premium paket bit će preimenovan u Deluxe. Pretplatnici u Hrvatskoj neće moći streamati igre iz clouda, ali će imati sve ostale benefite Premiuma uz manju cijenu. Koliko? Još nije otkrivneo.

Kada kreće?

Transformacija na tri PlayStation Plus razine kreće u lipnju. Sony će tranziciju raditi postepeno, a prvi će pristup dobiti azijska tržišta. Kasnije kroz ljeto (Sony cilja kraj lipnja) pristup ćemo dobiti i mi u Europi, SAD te ostatak svjetskih tržišta.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano