Vijesti

Još jedan Sonyjev studio pred valom otpuštanja

2023. godinu definitivno su obilježili brojni otkazi u gaming industriji. Dosad je već preko 6 tisuća ljudi svoju sreću trebalo pronaći negdje drugdje, a sve to u grani zabavne industrije kojoj tepaju da raste brže od ostalih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno smo pisali o otkazima u Naughty Dogu, a prvi baš veliki val otkaza Sonyjevih first-party studija uslijedio je u kreativnom Media Moleculeu. Radi se o studiju koji je u posljednjih osam godina izdao samo jedan naslov. Dreams je imao veliki potencijal, ali nije se primio, pa je prošlog mjeseca ugašena podrška za isti.

“Moći ćete igrati, raditi i dijeliti igre u Dreamsu, ali od rujna više nećemo nadograđivati igru, niti ćemo održavati prigodne događaje”, poručili su iz Media Moleculea u travnju, a potom najavili rad na novom “uzbudljivom” projektu.

Studio sada javlja o otkazima kao djelom “značajnog” zaokreta strategije, što uključuje i fokus na novi projekt. “Donijeli smo tešku odluku da započnemo proces savjetovanja za članove tima unutar određenih odjela studija”, poručuju iz Media Moleculea, a vi procijenite izvedbu mentalne gimnastike kako bi se izbjeglo korištenja riječi “otkaz”.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano