Vijesti

Kao božićni poklon pokrenuta je prva kolektivna tužba protiv CD Projekta

Unatoč svim problemima uoči i nakon izlaska Cyberpunka 2077, CD Projekt je uspio prodati čak 13 milijuna primjeraka i tako svrstati igru u red najprodavanijih svih vremena. Međutim, pravno i tehnički posljedice bi kompanija mogla osjećati godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nekoliko najava i senzacionalističkih lažnih izvještavanja drugih medija, na badnje večer pokrenuta je prva kolektivna tužba. The Rosen Law odvjetničko društvo sa sjedištem u New Yorku okupilo je prve nezadovoljne ulagače u CD Projekt Red i pokrenulo tužbu.

Odvjetnici na svojim web stranicama tvrde da su oštećeni svi oni koji su u CD Projekt ulagali od početka 2020. godine. Kako navode, voditelji CD Projekta su ih varali lažnim ili zavaravajućim izjavama, a sve je rezultiralo neigrivim proizvodom na konzolama, povlačenjem s PlayStationa te općenito velikim tehničkim problemima koji su narušili reputaciju kompanije te, ono što je najvažnije – sve je na kraju rezultiralo novčanim gubitcima investitora.

Realno, ulagači unutar tužbe imaju izgledne šanse dobiti ili djelomično dobiti ovu tužbu. CD Projekt je hype gradio na, kako se kasnije obistinilo, djelomično lažnim informacijama bez pokrića. U trenutku pisanja dionica CD Projekt Reda vrijedi manje nego što je vrijedila 16. 1., a to je datum koji se uzima kao početna točka ove tužbe. Svi koji su naknadno uložili u kompaniju, a nisu u međuvremenu prodali svoje dionice, sada su u gubitku.

Koliko investitori (ne)vjeruju CD Projektu najbolje je pokazala objava kompanije o odličnoj prodaji igre. Dok bi u normalnim okolnostima fantastična vijest o 13 milijuna prodanih komada igre pozitivno utjecala na tržište, u slučaju CD Projekta vrijednost dionica nastavila je padati. Investitori više ne vjeruju CD Projektu. Ako se trend ne preokrene, poljska kompanija mogla bi se naći u još ozbiljnijim problemima.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano