Vijesti

Kitaria Fables je nešto najsimpatičnije što smo vidjeli u zadnje vrijeme!

Što se dobiva kada se spoje Zelda i Harvest Moon? Pa Kitaria Fables, naravno! I uopće se ne šalim kada smatram Kitariu preslatkim djetetom Zelde i Harvest Moona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

pQube je čudan izdavač koji daje šansu malim developerima i njihovim ponekad čudnovatim igrama. Ponekad te male čudnovate igre ispadnu nemjerljivo bolje i kvalitetnije nego razvikani AAA naslovi slične tematike. Sjetimo se samo Rainbow Moona i Stardew Valleya, koji su pravi dragulji igraće industrije. Njihov najnoviji projekt je Kitaria Fables, obečevajuća čudna igra imena koje nažalost nije dostojno ovakve igre. No koliko je zaista ovo čudna igra i vrijedi li ju držati na oku?

Za početak, likovi u igri su – mačke! Da, mačke. Ok, kako shvatiti ozbiljno igru koja kao likove gura čupave mačke? Čitajte dalje, imajte vjere! Kroz trailer se mogu vidjeti i druge slatki NPC-evi poput medvjeda, miševa i – mačaka naravno. Iako izgleda neozbiljno, istovremeno izgleda preslatko. Tome najviše pridonosi apsolutno prekrasni crtani art, koji neodoljivo podsjeća na Zeldu, općenito na Nintendov art stil. Osim prekrasne grafike, glazbena podloga u traileru je simpatična, slušljiva te savršeno odgovara veselom i blesavom tonu igre.

Krenimo sad na malo ozbiljni stvari. Kitaria Fables je RPG. Da, RPG! Naš glavni mačor (ili mačkica) se nalazi u srcu klasične borbe dobra i zla te kroz veliki svijet tamani mnoštvo maštovitih neprijatelja. Osim akcijskog tamburanja glavi drugih beštija, mačor (ili mačkica) će održavati svoju farmicu, uzgajati usjeve i (vjerojatno) prodavati ih na tržnici. Taj farmerski dio neodoljivo podsjeća na Harvest Moon kao i Stardew Valley. Osim farmanje, moći će i craftati razne predmete u potrazi za boljom mrkvom. Ili mekšom glavom neprijatelja. Vjerojatno oboje!

pQube je pustio igru u preorder za Steam, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series S/X. Cijena je sitnica, svega £29.99, što iako nije malo, za ovoliku dozu šarma što igra pruža, zaista prihvatljivo. Datum izlaska je 3. rujan stoga obavezno držite igru na oku, ako volite preksrasne slatke igre. I mačke. I mrkvice.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano