Vijesti

Koja pjesma je svirala nakon pete epizode The Last of Usa?

Drugu polovicu pete epizode The Last of Us TV serije obilježio je dosad najupečatljiviji okršaj, kako s ljudima tako i s “gljivama”, a samo finale ispratilo je par ključnih likova možda i dostojnije nego što je to učinila igra. Emotivan kraj efektno je zaključila pjesma s kojom mnogi od nas nisu bili upoznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o Fuel to Fire danske pjevačice i kantautorice Agnes Obel. Pri kraju epizode njezini prvi taktovi kreću u trenutku kada, to joj se vidi u pogledu, zauvijek promijenjena Ellie prvim koracima odmakne od netom pokopanog Sama.

Kao i u igri, Ellie se sa Samom zbližavala čitavu epizodu. Ellie je sa Samom ponovo bila dijete, čitali su Starlight Savage stripove, crtali, igrali nogomet te u konačnici podijelili posljednje Samove trenutke, kada ga je sa svojom krvlju, baš onako nevino dječji, pokušala spasiti od “tranzicije”. Emotivan gubitak dodatno su podebljali stihovi Fuel to Fire. “Do you want me on your mind or do you want me to go on…

Agnes Obel tako je postala druga pjevačica s naglim skokom popularnosti nakon neke epizode The Last of Usa. Statistike ukazuju na veliki rast slušanosti Fuel to Fire na Youtubeu, isto kao i kod Linde Ronstadt čija pjesma Long Long Time je eksplodirala poslije treće epizode. The Last of Us TV serija je u prvih pet epizoda utjecala na brojne playliste.

Povezano