Vijesti

Kojima kaže da će njegova nova igra biti kao novi medij, okrenut će filmsku i gaming industiju

Hideo Kojima ovih dana druži se s čelnicima PlayStationa. Na Twitteru se pohvalio slikama sa šefom Jimom Ryanom te voditeljem PlayStationovih studija Hermenom Hulstom, što ukazuje na skoro otkrivanje njegove nove igre, najvjerojatnije Death Strandinga 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na intervju s The Guardianom pojavio se u majici s “Who Am I?” sloganom, pomoću kojeg je ranije ovog mjeseca otkrio glumicu Elle Fanning kao jednu od akterica u novoj igri. Za The Guardian je prošao kroz dobar dio svoje karijere, ali ipak nije želio otkriti ništa o svoje dvije nove igre. Jednu koju radi za PlayStationu, a drugu za Xbox.

Za jedan od novih projekata kaže da ga je želio raditi godinama, ali tehnologija za to dosad nije bila dovoljno dobra. “To je kao gotovo novi medij”, kaže. Kojima je uvjeren da, ako “prođe”, njegova nova igra će preokrenuti stvari. I to ne samo u industriji igara, već i u filmskoj industriji.

Projekt o kojem priča iznad je vjerojatno Overdose, igra koju radi za Xbox, a koju će prije svega pogoniti Microsoftovi Azure serveri. Zahvaljujući gotovo neograničenim hardverskim resursima, Kojima može izgraditi praktički sve što njegov osebujan mozak zamisli.

Povezano