Vijesti

Kojiminu novu neobičnu igru shvatio je samo Microsoft. Svi drugi mislili su da je lud

Kada smo ranije ove godine pisali o partnerstvu Hidea Kojime i Microsofta na razvoju Xbox ekskluzive, mnogi su bili bijesni. Nezamisliva im je kombinacija s čovjekom kojeg se tradicionalno povezuje s PlayStationom, međutim, Hideo se nudio i drugima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nudio je novi projekt velikom broju potencijalnih partnera, ali je Microsoft bio jedini koji nije mislio da je poludio, otkriva IGN-u. Kaže da je razmišljao o toj ideji prethodnih 5-6 godina, ali nije postojala infrastruktura. “Razgovarao sam o tome s različitim velikim kompanijama, održavao prezentacije, a oni su mislili da sam lud. Naposlijetku je Microsoft pokazao da me jedini razumije i sada radimo zajedno na projektu, uključujući i razvoj tehnologije”, otkriva Kojima.

Uz Death Stranding 2, koji je PlayStation ekskluziva, projekt koji će na neki način koristiti praktički neograničene resurse iz Microsoftovih servera razvija se istovremeno. A kada smo kod serverskih resursa, ne postoji puno kompanija kojima se mogao obratiti. Jedna je Google, s kojim je navodno i imao inicijalan dogovor još dok je Stadia bila ozbiljan projekt. S ozbiljnijom cloud infrastrukturom tu su još Amazon, IBM, Oracle i Alibaba, od kojih jedino Amazon ima ozbiljnije ambicije ka gamingu.

Microsoftov projekt povezuje se s ranije leakanim tzv. projektom Overdose, horor naslovom, ali tko će ga znati s Kojimom, što je sve istina, a što kreativna manipulacija. Možda radi na novom Minecraftu.

Igra

Povezano