Vijesti

Kolosalni Eikoni pomeli su novu gameplay prezentaciju Final Fantasyja 16

Noćašnji State of Play donio je novi pogled na Sonyjevu dosad najveću ekskluzivu ove godine. Naoki Yoshida prezentirao je 25 minuta novog gameplaya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkriveno je kako će priča pratiti Clive Rosfielda kroz tri vremenska razdoblja, gdje će flashbackovi i povratci u prošlost pripremiti teren za aktualni zaplet. U skladu s novim, još otvorenijim načinom igranja, moći će u bilo kojem trenutku otvoriti mapu svijeta te otputovati u novu regiju, primjerice, do novog glavnog questa.

Još jednom prikazana je, kako se čini, sjajno izvedena akcijska borba u realnom vremenu. Svaki ubijeni neprijatelj donosi nove Ability bodove koje možete potrošiti na nadogradnju sposobnosti ili prepustiti igri da to odradi umjesto vas, a ako se ne možete naviknuti na za Final Fantasy novi pristup borbi, tu su sposobnosti koje će, primjerice, stopirati vrijeme ili automatizacijom olakšati izbjegavanje protivničkih napada.

Cliveu će se ponekad pridružiti drugi likovi, međutim, Yoshida uvjerava da nećemo morati brinuti o njima. Oni će imati svoje osobnosti i raditi vlastite stvari, čak i usred borbe. A potom su tu i Eikon borbe koje izgledaju kao highlight šesnaestice, a čitavu prezentaciju pomela je jedna takva između dva Eikona. Radi se o svojevrsnim boss borbama s golemim neprijateljima, sa sjajnom produkcijom i svaka od njih će se odigravati na drugačiji način. Pogledajte ih od 20. minute prikaza ispod.

Svemu tome ritam će udariti zasad sjajni soundtrack kompozitora Masayoshi Sokena, a za glavnu temu zadužen je Kenshi Yonezu. Final Fantasy XVI zakazan je ekskluzivno za PS5 22. 6. ove godine, a PC verzija će uslijediti negdje kasnije.

Igra

Povezano