Vijesti

Kreator Final Fantasyja 16 volio bi da postoji samo jedna platforma

Unatoč dobrim ocjenama i solidnoj prodaji, čelnici Square Enixa očekivali su više od Final Fantasyja 16. To se osjetilo i na cijeni dionica, a jedan od razloga slabije prodaje no inače je i odluka da igra izađe samo na PS5, a koji još uvijek nije na svom vrhuncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony je, naravno, platio PS5 ekskluzivnost, pa se slabija prodaja bolje podnosi, međutim, ako pitate Square Enix, odnosno producenta Naoki Yoshidu, bilo bi najbolje da postoji samo jedna platforma. “Gaming platforme… Vjerojatno ne bih trebao ovo reći, ali volio bih da postoji samo jedna. Bilo bi bolje i za programere i za igrače”, smatra Yoshida, a prenosi IGN.

I po samom FF16 vidi se benefit razvoja za samo jednu konzolu, budući da je tehnički gledano sjajna igra. Dogovor sa Sonyjem je ekskluzivnost na 6 mjeseci, međutim, pitanje je hoće li FF16 izaći na druge platforme odmah početkom iduće godine. Sudeći po izjavama čelnika Squarea, dojma smo kako će razvoj portova potrajati duže od toga.

S druge strane, MMO Final Fantasy 14, čiji kreator je također Yoshida, nakon 10 godina PlayStation ekskluzivnosti konačno bi trebao izaći na Xboxu. To će se dogoditi iduće godine, pa bi 2024. trebala biti velika godina za fanove serijala na Xboxu.

Igra

Povezano