Vijesti

Konami je zaradio fini novac na svojoj prvoj NFT aukciji

Ranije ovog mjeseca Konami je povodom 35. rođendana Castlevanie pokrenuo prvu aukciju NFT-ova. Unatoč negativnim komentarima i podsmjehivanju, Konami je na doslovno ničemu uspio zaraditi veliki novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponudi NFT-ova pronašlo se 14 komada digitalnih umjetničkih djela. Uglavnom su to bili video isječci dionica klasičnih Castlevania, nešto što svatko može u bilo kojem trenutku odigrati ili pogledati na Youtubeu, stoga su zarađeni inosi još impresivniji.

Slijede nove aukcije

A prosjek zarade po svakom od umjetničkih djela iznosi velikih 12 tisuća dolara, što vodi do prilično finog iznosa od ukupnih 162 tisuće dolara. Trgovini koja je posredovala u prodaji pripala je provizija od oko 5 tisuća, što će Konami brzo vratiti ako kupac ikada odluči preprodati svoj komadić zapisa u blockchainu. Naime, Konami si je osigurao 10% provizije od svake buduće preprodaje.

Iz Konamija su već najavili nove aukcije istog tipa. I ne treba im zamjeriti. Pa zašto bi se, pobogu, vratili aktivnom razvoju igara, kada mogu doslovno na ničemu prihodovati ovakve iznose.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano