Vijesti

Konami mislima već na MGS VI, Kojima na “odmoru”, LA podružnica ukinuta

Makar bi se iz naslova reklo da se ne zna “tko pije, a tko plaća”, to je upravo rezime trenutne situacije u Konamiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain se nesumnjivo pokazao kao hit igra, trenutno s preko 5 milijuna prodanih primjeraka. Stoga nikoga ne bi trebalo iznenaditi kako prema izvješću japanskog Nikkeija, u Konamiju aktivno raspravljaju o budućem Metal Gear Solid naslovu. U međuvremenu, nedostaje bilo kakva potvrda hoće li Hideo Kojima na bilo kakav način biti uključen u projekt. Konami i dalje poriče Kojimin odlazak iz tvrtke, naglašavajući kako je “samo otišao na odmor”. Smatra se kako je Kojima ustvari i dalje pod ugovorom koji mu onemogućuje najavu novih projekata i angažmana, a taj isti ugovor bi konačno trebao isteći u prosincu.

Na drugom kraju svijeta, točnije u Konamijevoj Los Angeles podružnici (iliti Kojima Productions podružnici, kako god ih zvali) ekipa definitivno nema razloga za veselje. Tako je prema brojnim potvrdama LA studio zatvoren, a bez posla se na ulici našlo tridesetak ljudi. Isti taj studio bio je odgovoran za rad na aktualnom Metal Gear Onlineu 3, besplatnoj multiplayer komponenti Metal Gear Solida V. Prije nego je studio ugašen, većina posla i budućeg angažmana u vezi ažuriranja i zakrpi prebačena je na japansku podružnicu, tako da igrači barem ne bi trebali strahovati po pitanju podrške za MGO3.

O daljnjem razvoju situacije, mogućim novim najavama, intrigama i previranjima u Konamiju i šire čitajte na našem FFA portalu.

Igra

Povezano