Vijesti

Kreativni direktor Dragon Agea 4 napustio je BioWare

Izgledalo je kao da se BioWare polako konsolidira, vratilo se nekoliko veterana, ali sada se dogodio još jedan veliki odlazak. I to, ni više ni manje nego najvažnijeg čovjeka na Dragon Age 4 projektu.

BioWare je napusio kreativni direktor Matthew Goldman, veteran s preko 20 godina staža u studiju. Radio je na Baldur’s Gateu i ranijim Dragon Age igrama, a do internog emaila koji je odlazak obznanio zaposlenicima stigao je Kotaku.

Electronic Arts je potvrdio Goldmanov odlazak. “Matt nije više u BioWareu, ali ostavlja novi Dragon Age u izvrsnim rukama”, poručili su.

Najgore za razvoj jedne igre

Ranije ove godine stizale su poruke kako je razvoj Dragon Agea 4 na pravom putu da ugleda dan 2023. godine. Kada vas napusti kreativni direktor, vjerojatno i najbitnija osoba u razvoju jedne igre, onda to znači samo dvije stvari. Ili su u pitanju osobni razlozi, ili je došlo do kreativnog neslaganja unutar studija, što je nešto najgore što se može dogoditi tokom razvoja jedne igre.

Kako i zašto je došlo do razlaza još uvijek nije otkriveno. Matt je još prije par tjedana promovirao novi Dragon Age na Twitteru, nema oproštajne poruke, a čini se da je nije ostavio ni svojim kolegaa.

Podrži FFA

Iza FFA stoji mala, ali strastvena grupa gamera. Kako bismo bili što aktualniji i održavali najaktivniji gaming forum na ovim prostorima, ulažemo vlastito slobodno vrijeme i novac. Ako smatrate da to zaslužujemo i ako ste u mogućnosti, možete nas podržati novčanim prilogom. Sa svakom kunom bit ćemo još bolji, a zauzvrat nudimo nekoliko pogodnosti.

PODRŽI NAS

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close