Vijesti

Kreativni direktor Dragon Agea 4 napustio je BioWare

Izgledalo je kao da se BioWare polako konsolidira, vratilo se nekoliko veterana, ali sada se dogodio još jedan veliki odlazak. I to, ni više ni manje nego najvažnijeg čovjeka na Dragon Age 4 projektu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BioWare je napusio kreativni direktor Matthew Goldman, veteran s preko 20 godina staža u studiju. Radio je na Baldur’s Gateu i ranijim Dragon Age igrama, a do internog emaila koji je odlazak obznanio zaposlenicima stigao je Kotaku.

Electronic Arts je potvrdio Goldmanov odlazak. “Matt nije više u BioWareu, ali ostavlja novi Dragon Age u izvrsnim rukama”, poručili su.

Najgore za razvoj jedne igre

Ranije ove godine stizale su poruke kako je razvoj Dragon Agea 4 na pravom putu da ugleda dan 2023. godine. Kada vas napusti kreativni direktor, vjerojatno i najbitnija osoba u razvoju jedne igre, onda to znači samo dvije stvari. Ili su u pitanju osobni razlozi, ili je došlo do kreativnog neslaganja unutar studija, što je nešto najgore što se može dogoditi tokom razvoja jedne igre.

Kako i zašto je došlo do razlaza još uvijek nije otkriveno. Matt je još prije par tjedana promovirao novi Dragon Age na Twitteru, nema oproštajne poruke, a čini se da je nije ostavio ni svojim kolegaa.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano