Vijesti

FF16 nije opravdao financijska očekivanja, dionice Square Enixa u padu

Square Enixov financijski izvještaj za drugi poslovni kvartal ove godine ukazao je na pristojan porat prihoda, ali i ozbiljan pad zarade, što se nikako nije svidjelo ulagačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rast prihoda od 14% i pad zarade od čak 65% u petak je uzrokovao pad dionica Square Enixa, što se nastavilo i danas, pa je cijena dionice tokom jutra dosegnula najnižu razinu u posljednjih godinu dana. U trenutku pisanja ovog teksta, burze u Japanu su se zatvorile, a do zatvaranja se cijena ipak uspjela donekle stabilizirati te je u konačnici zabilježen pad od 15%. Moglo je biti i gore.

Kako piše Bloomberg, Square Enix takav pad nije doživio u posljednje tri godine, a za sve je kriv Final Fantasy 16. Bloomberg citira tri izvora, koja navode kako je predsjednik Square Enixa Takashi Kiryju iza zatvorenih vrata priznao da Final Fantasy 16 nije zadovoljio očekivanja. Kiryju kao jedan od problema navodi i relativno mali broj vlasnika PS5 te se nada kako će se prodaja poboljšati u narednim mjesecima, budući da nakon nestašice, broj vlasnika PS5 konzola nastavlja rasti pristojnim tempom.

Inače, Square Enix je prije 2 tjedna kontradiktorno komentirao prodaju Final Fantasya 16. Isporukom u tri milijuna kopija tada je bio zadovoljan.

Igra

Povezano